Црквени хор

Црквени хор при храму Светог Великомученика Георгија у најстаријем делу Новог Београда, Бежанији, месту које је највећим делом задржало изглед типичног сремског села, основан је у јесен 1994. Први диригент Часлав Никодијевић је од бројних верника из Новог Београда одабрао довољан број оних који су имали привилегију да узносе молитве окупане милозвучним тоновима православне музичке традиције.

Током следећих година, хор је првенствено учествовао у редовним Богослужењима, како у матичној цркви, тако и на бројним поклоничким путовањима. Ова карактеристика је задржана до данашњег дана.

Диригенти који су касније водили хор су Татјана Маћејка, Милка Пајевић и мр Предраг Д. Стаменковић, са којима је хор запажено учествовао на бројним прославама, духовним окупљањима у Београду и широм Србије.

У фебруару 2010. године хор преузима Мира Младеновић. У мају те године хор наступа на Фестивалу хорова у Бијељини, где осваја бронзану медаљу. Поред многих наступа („Духовне беседе“, концерт у Дому Ваздухопловства, поводом 9 векова Светог Симеона Мироточивог, концерт поводом 500. година Бежаније и др.), хор је наступао на Фестивалу духовне музике „Хорови међу фрескама“ 2011., 2012. и 2013. Од 2018. године диригент хора је Ана Ивановић.

Од преко стотину певача, који су свих ових година својим гласом славили Бога, међу којима је било и професионалаца, у хору су и даље активни њих десетак, који су ту од оснивања, а то је ове године пуних 20 година.

Хорске пробе: средом и петком у 18:00; Аудиција за нове чланове хора: недељом после Свете Литургије
API key not valid. Please pass a valid API key.